![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa POZORNIE dosc prosta ale niestety gdy sie pomysli chwile robi sie zawila
![]() GPS mam na porcie COM40 (emulowany po BT). Dziala w 1 strone (to chyba jasne ? ![]() Oto przykladowe: (Wspolrzedne zakrylem przez znak #) O ile interpretacja danych offline nie bedzie trudna (starczy explode po przecinkach i explode na pojedyncze paczki) to interpretacja w miare na zywo tak. Ustalilem ze paczki przychodza 1paczka/s. I teraz jak to zgrac w czasie aby nie gubic paczek? Jesli nakaze jednemu skryptowi w tle zpaisywac dane po 1 od pliku a drugiemu czytac pobija sie o plik i porozstawia sie czas. Jeden skrypt robiacy robicy z aktualnej paczki ktora odebral strone a nastepnie ta strone pobieram ajaxem? Fajne ale ma wade, bedie gubic paczki i trzba php tak zaprogramowac aby ragowalo tylko na pelna paczke z danymi. Czy ktos ma jakis mundry pomysl jak to ugryzc? Zdaje sobie sprawe ze wybralem dosc prosta w realizacji ze strony ilosci kodu ale trudna w zaplanowaniu rzecz ale mysle ze drodzy koledzy podacie dlon ![]() edit: A wiec znalazm troche infromacji: http://gpsd.berlios.de/vendor-docs/fastrax-1.31.pdf <- Ogolny zarys NMEA (strony 12-45) http://www.gpsinformation.org/dale/nmea.htm <- szczegolowe informacje Ale nadal nie wiem jak to zgrac w czasie ;/ edit2: Wpadlem na mniej wiecej taki pomysl ze otwieram COM, zapisuje do zmiennej aktuyalny micro time i zacyznam w petli fget`em pobierac sobie dane z com. Petla wykona sie wtedy gdy od microtime poczatkowego nie minelo wiecej niz 2sec. Gdy minelo 2 sec moge byc pewny ze dotarlo do mnie conajmniej 1.5 paczki danych. W sumie wtedy gubie co druga paczke ale chyba nie ma innego wyjscia bo pomyslu innego ja nie mam a wam rowniez nic do glowy nie przychodzi ![]() Ten post edytował kiler129 14.05.2008, 11:01:52 -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 03:51 |