![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem. Chce zrobić, żeby mi liczylo ile strona ma dni
![]()
Powód edycji: Dodałem tag. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Oczywiście. Będzie ci potrzebne: time" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (do pobrania aktualnego czasu), strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual (do przekształcenia daty początkowej na format unixowy). Odejmujesz otrzymane wartości - wychodzi ci ile strona istnieje (w sekundach). Odpowiednie dzielenie (60*60*24 = dzień) i zaokrąglenie w górę poprzez ceil" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i masz ilość dni istnienia strony.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 3 Dołączył: 1.04.2007 Skąd: Gdańsk / Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wszystko pięknie dziala. Acha i dzięki, że tam gdzie bylo time() itp. to daleś jako odnośnik na strone gdzie bylo wszystko wytlumaczone.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 11:28 |