![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam taki problem, potrzebuję aby wszystkie kolumny w tabeli były typu cp1250 (inaczej windows-1250). Wg manuala ze strony http://dev.mysql.com/doc/refman/4.1/en/str...e-overview.html kodowanie poszczególnych kolumn ustawia się wg wzoru:
Próbuję powyższy kod (w niezmienionej postaci) uruchomić w PHPAdmin, jednak on zwraca mi błąd: Cytat #1064 - Something is wrong in your syntax obok 'CHARACTER SET utf8, c2 TEXT CHARACTER SET latin1 COLLATE la' w linii 3 Dziwne, baza zwraca błąd po próbie wykonania kawałka kodu, pochodzącego ze strony producenta bazy ![]() Znalazłem na forum przykłady ustawiania kodowania tabel
Też nie działa ![]() Wersja bazy jaką mam to MySQL 3.23.58 (pochodzi z paczki 'Krasnal') Generalnie potrzebuję mieć tabelę o strukturze:
i właśnie kodowaniu cp1250. Raczej nie chciałbym zmieniać działania całego serwera bazy na cp1250, (dlatego próbuje zmienić to kodowanie tylko dla poszczególnych tabel). Ktoś może pomóc, doradzić o co moze chodzić? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak byk masz podane w tym manualu
Cytat In MySQL 4.1 and up, string data types include some features that you may not have encountered in working with versions of MySQL prior to 4.1: sprobuj zainstalowac sobie WAMPa od zera a nie krasnala -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:47 |