![]() |
![]() |
--Cwirek1987-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak zrobić aby na stronie www był wyświetlany aktualny adres ip serwera na którym znajduje się strona www, a nie ip osoby która wchodzi na te strone www.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 47 Pomógł: 7 Dołączył: 6.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Cwirek1987-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niebardzo mi to działą z tym co napisałeś wyżej np chodzi mi o cos takiego:
chiałbym aby efekt po wykonaniu wygladał np tak:
gdzie ip 87.30.104.215 to ip mojego serwera pobrane i wstawione przez php. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok działą ale on pobiera ip nie z servera tylko od odoby która przeglada tą strone, a jak chce zeby on z servera pobierał to ip
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja już sam nie wiem.
Cytat Adresy IP Tutaj zainteresować powinny nas dwie zmienne środowiskowe. $_SERVER['REMOTE_ADDR'] podaje adres IP, z którego strona jest oglądana, (...) Cytat Dane o serwerze Jest kilka zmiennych pozwalających nam pobrać parę ciekawych informacji o naszym serwerze. $_SERVER['SERVER_ADDR'] przechowuje adres naszego serwera. Jego nazwa dostępna jest natomiast w $_SERVER['SERVER_NAME']. Dzięki $_SERVER['SERVER_PORT'] dowiemy się, przy pomocy jakiego portu należy łączyć się z serwerem. Źródło : http://www.eioba.pl/a74732/zmienne_srodowiskowe_w_php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:12 |