![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam kilka grup z góry ustalonych - kazda grupa ma swoj model, ma swoja tabele w bazie, ale nie kazda grupa ma swoj kontroler. kontroler jest jeden: grupa, akcja jest jedna: edytuj. kazda grupa ma inne dane, czyli inne formularze, inne pola w bazie. kazdy profil bedzie mogl uzupelnic dane w kazdej grupie. mam problem z tym jak to rozwiazac - 1 kontroler, 1 akcja, n formularzy. co chce osiagnac? user wchodzi na adres grupa/edytuj/jakas_grupa widzi formularz dla konkretnej grupy, do tego formularza przekazywane sa dane jezeli wczesniej wypelnial juz taki formularz. po kliknieciu guzika Zapisz nastepuje sprawdzanie poprawnosci danych (chcialbym to w jakis latwy sposob redagowac - plik yml moglby byc). co mogloby rozwiazac sprawe?
glowny plik formularza: grupa/templates/edytujSuccess.php - tutaj byly by dane potrzebne do edycji wszystkich grup, jakis naglowek, opis itd. do tego pliku wstawiany bylby formularz danej grupy katalog z formularzami dla kazdej grupy: grupa/templates/edytuj/ - tutaj pliki z formularzami poszczegolnych grup
w formularzu napisalem: jak obiekt $dane jest pusty to wyrzuca blad. czy to oznacza ze mam zrobic osobny formularz do wprowadzania nowych danych, a osobny do edycji danych juz zapisanych? bo do wprowadzania nowych danych mozna uzyc
Ten post edytował AxZx 12.05.2008, 13:45:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 09:34 |