![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taka tablice:
I chce aby kiedy kod napotka na dana wartość (np.3) zamienił ją miejscami z wartością 2, abym otrzymał:
Teoretycznie wiem jak to zrobić, ale kurcze praktycznie nie bardzo ![]()
W sumie tyle ![]() -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o sortowanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
raczej to sortowanie nie jest bo sortowanie polega na uporzadkowaniu po kolei wedlug jakiegos klucza, a nie na wyrywki, ze 2 zamienia sie z 3 czy jakos inaczej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego nie wiem do końca jaki jest cel ![]() Ten post edytował bmL 11.05.2008, 01:42:07 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No proszę jakie zainteresowanie
![]() A poważnie to dziękuje za odpowiedzi panowie. Najbardziej przypadł mi do gusty sposób bmL-a! Na tej podstawie zrobiłem tak:
Działa dobrze ale tylko dla $res[$n] == 2. Dlaczego? Ten post edytował Lombi 11.05.2008, 11:24:42 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Mlodycompany:
1. jak pisalem posta to nie wiedzialem co on chce osiagnac (w przykladowym kodzie podal porownywanie indeksow tablic
to myslalem ze mu o sortowanie wg kluczow chodzi 2. Cytat uksort sortuje z tego co pamietam wg kluczu w tablicy, a w tej tablicy tego nie ma - tak: sortuje po kluczu - nie: sprawdz sobie print_r( array( 1, 2,3,4 ) ); ![]() @Lombi: co z czym chcesz zamieniac? 2ke z 3ka (element o wartosci 2 z ... 3), czy 3ke z poprzednim elementem, czy 2ke z poprzednim? ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Jak zwykle zamotałem! Sytuacja wygląda następująco:
Mama tablice:
Skrypt sprawdza ile jest elementów w tablicy i dla elementu drugiego i kolejnych jest przycisk przesuń w górę. Po naciśnięciu ma zamienić kolejność elementów, nie ich wartość tylko kolejność. Przyjmijmy za klikam w link odpowiedzialny za przesunięcie w górę m2, po wykonaniu skryptu mam otrzymać tablicę z m2 na pierwszej pozycji m1 na drugiej i dalej tak jak było czyli:
Przy tej samej akcji dla m3 mam otrzymać
itd... Mam nadzieje że zrozumiale napisałem. // TROCHĘ PÓŹNIEJ Poradziłem sobie. Jak sie okazało wcześniej w kodzie była literówka ![]() Ten post edytował Lombi 11.05.2008, 23:54:58 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:14 |