![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
ucze sie php z ksiazki Tworzenie stron. PHP i Mysql. Zrobilem wszystko jak trzeba ale wyskakuje blad przy fwrite i fclose. Chmody oczywiscie zmienilem. Link do skryptu: http://www.haha12344.yoyo.pl/ a oto kod: http://www.haha12344.yoyo.pl/janek.txt please help me ps. jestem poczatujacym, i wiem ze mam balagan w kodzie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
W tym wierszu
wywal "małpkę" (@) z kodu i zobacz jaki Ci błąd zwraca. Będziesz wiedział, gdzie jest błąd. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Warning: fopen() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\Documents and Settings\grzesiek\Pulpit\janek.php5 on line 65 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Documents and Settings\grzesiek\Pulpit\janek.php5 on line 66 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\Documents and Settings\grzesiek\Pulpit\janek.php5 on line 67 to taki, gdy usunalem @ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
A teraz zobacz w manualu składnię funkcji fopen i porównaj z tym co napisałeś. Bardzo pomocny okaże się komunikat błędu. Zakładam, że znasz język angielski, ale tak na wszelki wypadek:
Cytat Warning: fopen() oczekiwano co najmniej dwóch parametrów, przekazano jeden w C:\Documents and Settings\grzesiek\Pulpit\janek.php5 on line 65
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Te 22 argumenty to sciezka pliku i opcja odczytu,zapisu itd. I takie chyba mam. Ja robie to wszystko na apache na windowsie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a może to tak trzeba zrobić
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, z zapisem sobie poradzilem ale jak odczytac plik? W pliku mam
Cytat 22:03. 10th May 45 opon 0litrow oleju 32 swiec Biala Rawska Wiejska 9 1156.08 PLN i teraz uzylem opcji: Kod $dane = file_get_contents("C:\usr\krasnal\www\enter\baza.txt"); echo "$dane"; i nic sie nie wyswietla |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Plik ktory ma wyswietlac dane:
Cytat <html> <head> <title> Twoje zamowienie</title> </head> </body> <?php $plik = 'C:\usr\krasnal\www\enter\baza.txt'; $fp = fopen($plik); $zawartosc = fread($fp, filesize($plik)); echo ($zawartosc); fclose($fp); ?> </body> </html> a wyswietla: Cytat Warning: fopen() expects at least 2 parameters, 1 given in C:\usr\krasnal\www\enter\zobacz.php on line 10
Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\usr\krasnal\www\enter\zobacz.php on line 11 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in C:\usr\krasnal\www\enter\zobacz.php on line 13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fopen wymaga DWÓCH argumentów!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
fopen().fwrite(),fclose() jakich bym argumentow niedodal to mam blad. uzylem funkcji:
file_get_contents & file_put_contents i wszystko gra. Porblem rozwiazany. Wszystkim ktorzy chcieli pomoc dzieki ![]() Ten post edytował haha 11.05.2008, 08:41:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 00:00 |