![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
szukalem wszedzie i nie znalazlem. musze zintegrowac stronke napisana w asp.net ze stronka php. juz dzialaja na tym saym serwerze przy uzyciu php-cgi. wiec jest ok ![]() problem mam taki - czy moge z poziomu html (lub z poziomu asp.net) wywolac skrypt php, ale w taki sposob zeby on sie tylko wykonal (cos tam w porobil, pogadal z baza danych itp) ale nie zwracal zadnego efektu do przegladarki? jest w ogole mozliwosc wykonywania skryptow PHP bez generowania przez nie stronky ktora wraca do klienta? pozdrawiam, ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołaj go z linii komend. Skrypty PHP można również i tak wywoływać.
.NET może to zrobić, nie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może Cron (nie wiem jak pod ASP
![]() Z tego co wiem, microsoft udostępnia zawsze dokumentacje do wszelkich swoich aplikacji itp. Dziękuję, Babcia@Stefa -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołaj go z linii komend. Skrypty PHP można również i tak wywoływać. .NET może to zrobić, nie? no własnie nie wiem - dlatego pytam ![]() ![]() Może Cron (nie wiem jak pod ASP ![]() Z tego co wiem, microsoft udostępnia zawsze dokumentacje do wszelkich swoich aplikacji itp. Dziękuję, Babcia@Stefa a czy Cron nie jest linuxowy ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
To nie jest forum dla programistów .NET, chociaż kilku się znajdzie
![]() Jeśli szukasz odpowiedzi na temat .NET, to szukaj na odpowiednim forum. A teraz odpowiedzi: 1. Można wywołać skrypt w poziomu platformy .NET - nie pamiętam jak, ale wiem, że można 2. Tak cron jest linuxowym tworem, w windzie masz takie coś, co nazywa się menadżer zadań (task manager, task scheduler). -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no własnie nie wiem - dlatego pytam Jesteś na forum PHP a pytasz o .NETa? Skrypty PHP można wywoływać za pomocą linii komend. W do wywołania czegoś jako polecenie systemowe służy na przykład exec() a jak jest w .NET to nie wiem.![]() ![]() a czy Cron nie jest linuxowy ? W Windowsie jego odpowiednikiem jest Harmonogram Zadań.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mozesz probowac na kilka sposobow np. javascript przez odswiezenie src w IMG, gdzie src bedzie podane nie jako *.jpg tylko jako -odpal.php-.
Moze to zwracac widoczny lub niewidoczny obrazek, moze byc ukryty/albo nie/ iframe itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na upartego mozna efekt zwrocic w <div class="none"><? phppphphph ?> </div>
.none{display:block;} hehe ale chyba to rozwiazanie nie wchodzi w gre ;] ewentualnie mozna stowrzyc jakas klase ;] ktora nie wyswietla nic ;] albo oszukac przegladarki w ten sposob by nie wyswietlaly tego co generuje php ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:09 |