![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam formularz rejestracyjny, który składa się z tak jakby dwóch..
Pierwszy ma inne pola niż drugi ale posiadają także wspólne.. Nie wiem jak przy edycji danych wyciągać tylko te pola, które w bazie są wypisane przez użytkownika.. Może taki przykład bardziej będzie jasny: 1.Podczas rejestracji użytkownik w jednym formularzu podaje pola: aaa, ccc drugi użytkownik w drugim formularzu podaje pola: bbb, ccc 2.W bazie pola są umieszczone odpowiednio kolejno: aaa, bbb, ccc Jak i czy w ogóle istnieje taka możliwość, żeby użytkownikowi do edycji były wyciągane tylko te pola, które podał przy rejestracji? Czyli np. jeden użytkownik, który uzupełnił pola aaa i ccc - może edytować tylko te a nie wszystkie?
Ten post edytował em-ba 9.05.2008, 11:22:32
Powód edycji: Warto, obok książek o programowaniu, posiadać książkę o ortografii.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz po prostu dodawać do bazy dodatkowe kolumny z id autora np aaa, aaa_author_id Potem sprawdzasz tylko id i tyle
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 202 Pomógł: 3 Dołączył: 6.01.2008 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myslałem o czymś takim.. ze sprawdza po loginie, które pola sa puste - i tych nie wyswietla.. ale nie wiem czy tak da rade zrobić.. zeby nie wyswietlalo w formularzu tych pol, które nie są wypełnione..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko musisz jeszcze sprawdzać czy formularz nie jest wyświetlany pierwszy raz, np przy rejstracji. Wtedy wyświetlasz całość (dodaj sobie ten warunek). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:50 |