![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wyświetlaniem obrazka jako tło DIV'a. Ma to być niepowtarzający się motyw, leciutki gradient który schodzi w dół do jednolitego koloru. Tło wyświetla mi się jedynie wtedy, kiedy w środku DIV'a jest jakaś zawartość.
Jeśli jest jedna linia tekstu, tło wyświetla się tylko pod nią. Problem uwidacznia się w momencie, kiedy na stronie mam dwie kolumny: - po lewej menu - po prawej treść Jeśli wrzucę background-image oddzielnie dla tła, oddzielnie dla treści i treść jest "wyższa" od menu, to treść wygląda OK a menu ma tło tylko do wysokości batonów. Co powinienem zmienić żeby obrazek w tle wyświetlał się niezależnie od tego czy w bieżącym lub podrzędnym DIV'ie jest jakaś zawartość? Próbowałem wstawiać tło dla DIV'a middle, ale wtedy w ogóle się nie wyświetla poniewać w podrzędne DIV'y (menu i content) są puste a dopiero w hierarchicznie niższych (menu_inside i content_inside) jest osadzana treść lub grafika. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Pomijając kontenery i inne elementy, wrzucam samo sedno sprawy, wycinek html'a oraz styli. middle to środkowa część stronki, między headerem a dolnym paskiem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:32 |