![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam wrażenie że napisałem całkiem znośny skrypt którego zadaniem jest pozwalanie uzytkownikowi na wykonanie pewnej czynności raz na minutę (nie częściej). Osobiście kod mi się podoba. Ma jednak jedną zasadniczą wadę: nie wykonuje zadanej czynności za pierwszym wywołaniem. Test na inteligencję: kto powie jak to zrobić żeby przy pierwszym wywołaniu wykonywał czynność a przy kolejnych standardowo odmierzał minutę odstępu. Wszystko oparte jest o sesję bo mechanizm składa się z dwóch plików. Oto one: 1. Pierwszy - z niego następuje wywoałenie drugiego wykonującego zadaną czynność.
2. Drugi. Tutaj następuje weryfikacja czasu i odpowiednia dla jej wyniku akcja.
Ten post edytował Cysiaczek 8.05.2008, 15:53:20
Powód edycji: dodałem tag i zmodyfikowałem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zagadka ? Szukasz kogoś kto Ci rozwiąże problem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 1 Dołączył: 12.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też, ale problem jest na tyle niewielki że można go tak nazwać. I tak prędzej czy później to zrobię - a tak, może ktoś jeszcze skorzysta z kodu który napisałem oraz jego poprawionej wersji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
'Skrypt' pierwszy:
Skrypt drugi:
Temat chyba nadaje się bardziej do przeniesienia na przedszkole/php ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Tak, tam właśnie wyląduje.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
--Lk_hc-- |
![]()
|
Goście ![]() |
thx
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |