![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 21.04.2007 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Operuje na bazie danych mysql i wystukałem dość prostego spidera który pobiera treść linki i takie tam z stron. Następnie zapisuje słowa kluczowe i ustalam ich silę przez ilość powtórzeń na stronach... Dodałem bazę słów i najpopularniejszych sformułowań i włączyłem spidera... Jak na razie 95460 stron. No i teraz nasuwa się pytanie czy dobrze zrobiłem sprawdzając poprawność wpisanego tekstu?
Czy może istnieje lepszy sposób wszystko jest na serwie z PHP5 i jest to część klasy szukaj.... Musze wykorzystać similar_text lub levenshtein (tyle na razie wiem) Następnym problemem na jaki się natknąłem był brak odnośnika według którego strony miały by być układane więc zrobiłem tymczasowo tak: Nowo zindeksowana strona o ile ma odnośnik do n strony dodaje +1 do pola link według którego ustawione są wyniki ![]()
cdn... Ma ktoś jakąś dobrą bazę słów i sformułowań do podpowiedzi? Następnym pytaniem było jak pobrać zawartość strony: istnieje funkcja file_get_contents lecz nie wiem dlaczego nie zawsze ona działa ![]() lub
Ten post edytował Landon 7.05.2008, 22:24:33 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:23 |