![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Oława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Doszły mnie słuchy, iż pobranie nr karty sieciowej MAC jest możliwe - na forum nie ma o tym wzmianki
![]() ![]() Jak wiadomo IP moze byc zmienne, nr MAC nie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Doszły mnie słuchy, iż pobranie nr karty sieciowej MAC jest możliwe - na forum nie ma o tym wzmianki ![]() ![]() Aplet JAVA? PHP działa po stronie serwera. Nie widzę zbyt możliwości jego dostępu do karty sieciowej czy komponentów systemu klienta żeby pobrać taką informację. Jak wiadomo IP moze byc zmienne, nr MAC nie ![]() Słyszałeś o MAC Spooferze? -------------------- GOT BEER?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma możliwości pobrania adresu mac karty sieciowej posiadając tylko IP.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo PHP nie da rady ale...
shell_exec + ping + grep i powinno się wyciągnąć MAC. -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2006 Skąd: Oława Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słyszałeś o MAC Spooferze? OK ale takie zmiany napewno nie byly by tak czeste jak przy IP ![]() Nie ma możliwości pobrania adresu mac karty sieciowej posiadając tylko IP. Chodziło mi o to ze ze strona laczy sie osoba wiec mam dostep do "troche" szerszych informacji o uzytkowniku ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Samo PHP nie da rady ale... shell_exec + ping + grep i powinno się wyciągnąć MAC. wątpię w PHP tego nei da sie zrobic ale mozna np za pomoca java -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli javą się da, to czemu exec() itd. ma się nie dać?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli javą się da, to czemu exec() itd. ma się nie dać? ![]() chodzi o zdalnego uzywkownika, a nie serwer na ktorym sie jest, nie wcyiagnie sie adresu MAC po wejściu na stronę za pomocą PHP. Java ma szersze możliwości i da się z jej pomocą takie rzeczy robic -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 13 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o zdalnego uzywkownika, a nie serwer na ktorym sie jest, nie wcyiagnie sie adresu MAC po wejściu na stronę za pomocą PHP. Java ma szersze możliwości i da się z jej pomocą takie rzeczy robic Ok, ale chodzi o to, że w Unixie puścisz sobie pinga na IP przekazane w requeście i wyciągniesz MAC (arp + grep). Nie sprawdzałem ale raczej powinno się udać. -------------------- Good programming is 99% sweat and 1% coffee.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot... |
|
|
![]()
|
|
program arp nie wyciagnie ci zdalnego mac
//edit jedynie w sieci lokalnej Ten post edytował pyro 7.05.2008, 15:11:43 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodziło mi o to ze ze strona laczy sie osoba wiec mam dostep do "troche" szerszych informacji o uzytkowniku. Chodzilo o to czy mam takze dostep do MAC Nie. Aż tak szerokich informacji o użytkowniku nie dostaniesz, bo tego po prostu nie otrzymuje serwer HTTP. Jak poprzednicy pisali da się użyć dodatków typu Java, może ActiveX, ale byłoby to niepraktyczne, nieefektowne, wolne i niekompatybilne ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 1 Dołączył: 11.02.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:15 |