![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tym razem mam dośc ciekawy problem dotyczący ścieżek np. do plików graficznych. Otóż na przykład gdy mamy coś takiego: www.strona.pl/kontroler1.html to odkryłem, że wystarczy wpisać w śieżce media/images/nazwapliku.png i wszystko ładnie działa. Lecz mój problem polega na tym, że mam link w stylu www.strona.pl/kontroler/metoda/nazwa-usera.html . I próbowałem różnych kombinacji typu ../media/images/nazwapliku.png czy /media/images/nazwapliku.png ale nic mi nie działało. Może ktoś z Was będzie wiedział jak ten problem rozwiącać?
EDIT: Oczywiście mam włączone przepisywanie linków i wywaliłem index.php ze ścieżki (zgodnie z tutorialami). Ew. jeśli ktoś będzie potrzebował mój plik .htaccess to znajduje się on tutaj (ostatni na dole) Ten post edytował Trobin 6.05.2008, 15:00:53 -------------------- Pracuję na: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.20a, PHP 5.3.0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz metode url::base, url::site
korzystaj z nich i takie adresy do obrazkow podawaj. najpewniejszy sposob - nie trzeba nic kombinowac. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na najprostsze rozwiązania wpaść najciężej... dzięki
![]() -------------------- Pracuję na: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.20a, PHP 5.3.0
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 15:13 |