![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Ucze sie z ksiazki helionu Vademecum Profesjonalisty. I mam pewien problem. W momenci kiedy chce odczytac dane z pliku wyskakuje mi taki komunikat :
Cytat Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access /html/net//../zamowienia/zamowienia.txt in /html/publiczne/TNET2008/zitrum/sklep/zobacz.php on line 27 Warning: fopen(/html/net//../zamowienia/zamowienia.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Disk quota exceeded in /html/publiczne/TNET2008/zitrum/sklep/zobacz.php on line 27 oto wiersz 27 : Kod $wp = fopen("$DOCUMENT_ROOT/../zamowienia/zamowienia.txt", 'rb'); chmod ustawiony na 777. Nie wiem czemu tak sie dzieje Ten post edytował zitrum 4.05.2008, 21:37:19 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam ta ksiazke i skrypt jest z niej przepisany zmien to linijke na taka
Nie przepisuj nic w ksiazkach jest pelno bledow ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wllasnie oto chodzi ze nie przepisuje z ksiazki i probuje niektore skrypty po swojemu pisac nie patrzac na te w ksiezce. Zmienna document_root zdefuniowalem na poczatku
Kod <?php $DOCUMENT_ROOT = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; ?> zrobilem tak jak podales i nadal ni "hula" ![]() ![]() /// Chyba mi sie udalo dociec co jest tego przyczyna.....mysle ze po prostu moj kochany provider wlaczyl fynkcje SAFE MODE i wylaczyl mozliwosc korzystania z funkcji fopen(), bo wrocilem do wczesniego pliku ktory tam przerabialem i wyskoczylo Cytat Warning: fopen() [function.fopen]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 44746 is not allowed to access /html owned.........itd
Ten post edytował zitrum 5.05.2008, 00:23:24 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
( z tego co widzę odwołujesz się do katalogu do którego nie masz praw dostępu.)
Z : /html/publiczne/TNET2008/zitrum/sklep/zobacz.php Przechodzisz do: /html/net//../zamowienia/zamowienia.txt (czyli do całkiem innego katalogu) Zobacz co Ci da
Ps. Spróbuj bezpośrednią ścieżkę podać do pliku ;-) czyli np /html/publiczne/TNET2008/zitrum/sklep/zamowienia/zamowienia.txt (nie wiem gdzie ten plik masz ![]() #edit W Safe mode - fopen działa ![]() Ten post edytował b4x 5.05.2008, 00:30:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na localu wszystko pieknie dziala. Problem w tym ze teraz nie dziala ten skrypt co kiedys robilem ktory tworzyl, a potem zapisywal dane do pliku, a wczesniej dzialal. Wiec musi byc wylaczona funkcja fopen bo u mnie wszystko bez problemowo teraz chodzi
I poza tym jak moge nie miec dostepu do katalogu ktory sam tworzylem i nadawalem mu prawa a ta zmienna zwraca wartosc "/html/net/" Ten post edytował zitrum 5.05.2008, 01:04:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:00 |