![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem . Pisze System newsow i wszystko jest ok ale mam problem z usuwaniem i edytowaniem więc przejde odrazu do rzeczy np usuwanie
Gdy kliknę by usunął news kod usuw mi niewłaściwy czyli o niewłaściwym nr ID . A dokładniej usuwa news który jest najstarszy np jak mam 3 newsy id 1 id 2 i id 3 klikne by usunął id 3 usuwa mi id 1 mimo iż w linku jest np del.php?usun=3 a to funkcja która usuwa news to samo mam z uaktualnianiem newsow ale działa na tej samej zasadzie więc jeśli tu dowiem się o co chodzi to z uaktualnianiem sobie poradzę . Z góry dzięki . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz numer id z linku, ale niemasz tego jaką metoda jest przesyłany czy get czy post.
Tutaj
Powinieneś mieć $_GET['id'] lub zamiast tego kodu co wkleiłem daj taki:
A tutaj:
zamiast tego usun= daj id= Ten post edytował ExPlOiT 4.05.2008, 16:46:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę uzupełnić temat o brakujący tag, w przeciwnym wypadku temat zostanie zamknięty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super działa tylko teraz sobie jednak nie mogę poradzić z update bo nie moge wstawić 2 razi if($id) więc jęsli mogę prosić o jescze to jedno rozwiązanie
Więc tu mam praktycznie biorąc ten sam problem tylko że tatym razem przechodziłem odrazu do funkcji wykonującejzapytanie a tu musi się najpierw formularz edycyjny wyświetlić |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Nie dostosowałeś się do mojej prośby, więc temat zamykam, prześlij mi poprawny tytuł tematu na PW to otworze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 00:07 |