![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Czesc!
Chce zrobić sobie edycje danych w następujący sposób:
to jest pierwszy plik i tu ładnie mi przekazuje za pomocą $_GET ?edytujnazwe=' .$linia['id']. ' problem pojawia sie dopiero w drugim pliku
i nie moge tego zedytować siedze nad tym troche i nie bardzo rozumiem o co chodzi :/ być może jakiś prosty błąd -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Skąd mają się w skrypcie wziąć dane w $_POST, jak nie masz tam żadnego formularza?
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Mam formularz wyżej nie wklejałem bo wydawał mi sie niepotrzebny.
a tu jest reszta:
ale problem jest tylko w przekazaniu tego za pomocą $_GET bo on mi potrzebny do klauzuli where. i nie wiem jak sie do tego zabrać. // Edit Wie ktoś o co kaman? Ten post edytował piotrooo89 4.05.2008, 15:23:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro
a chcesz
to może formularz byłoby dobrze też mieć w get? ////albo całość pozmieniaj na post bo tak to część w tym, a część w tym...no chyba, że coś źle patrze ////// do tego skoro tylko <form name="edytujnazwe", a żaden input tego nie ma, to skąd będzie to $_GET['edytujnazwe']? ręcznie wpisujesz czy jak? Ten post edytował Czaroo 4.05.2008, 17:27:59 |
|
|
![]()
|
|
Patrz uważnie
W pierwszym moim poście to jest i ja przesyłam to z innego pliku i chce żeby w pliku do edycji było napisane id tego rekordu który chce edytować. Być może sproboję to na $_GET pozamieniać może poskutkuje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 11 Dołączył: 31.01.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze cie zrozumiałem bo masz kawałki kodu w każdym poscie ale....
Chcesz po prost zrobić tak aby przy edycji edytował rekord o ID z poprzedniej listy? Hmm ja osobiście używam do tego I w tedy przy bazie zamast tego $id (skad ci się to bierze 0.o) ustaw $_POST['id'] i po problemie. Swoją drogą...
Po co? Ten post edytował Pride 4.05.2008, 21:45:38 -------------------- Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No wiec już wszystko odpaliłem Pride dzięki za wszkazówke zrobiłem to tak:
linijka która wysyła
a teraz pole w którym przechowywane jest id: Dzięki ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:40 |