![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt:
I jak zrobić, by wylosowany element, był unikalny, czyli żeby nie pokazał się więcej niż raz ? dzięki i pozdro -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duzo łatwiej użyć shuffle" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i array_slice" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Bez pętli a efekt ten sam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Duzo łatwiej użyć shuffle" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i array_slice" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. Bez pętli a efekt ten sam. lub array_rand" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jak
-------------------- Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Np. tak, jak zaprezentowano w manualu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiem ze w php5 uzycie srand() w przypadku uzycia rand() nie jest juz potrzebne ale czy w tym przypadku nie rozwiaze problemu za kazym uruchomieniem kod losujacy powinien byc inny
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:44 |