![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Pewnie dla was to flaki z olejem poruszane n-ty raz, ale ja nie moge sie przez to przebic. Oto mam sobie stronke, w niej proste 3 pliki: 1) startowa, pokazuje status (zalogowany/niezalogowany), ma linka do LOGUJ 2) stronka LOGUJ z linkiem powrotu do 1 3) stronka kolejna, ktora pokazuje przycisk aktywny (gdy uzytkownik zalogowany) lub nieaktywny (gdy uzytkownik niezalogowany). I teraz tak. Po zalogowaniu i powrocie do strony 1 pokazuje sie status zalogowany, natomiast gdy: * odswieze strone w przegladarce lub * klikne na linka do strony 3 wowczas wyskakuje znowu status niezalogowany. Co dziwne, sledzilem plik sesji w /var/lib/php (ktorego uprawnienia to 41733) i wyszlo, ze plik poprawnie powstaje po zatwierdzeniu usera na stronce 2, natomiast po kliknieciu linka na tej stronie i przeniesieniu sie do strony 1 - ginie calkowicie, ale zeby bylo smieszniej - nastepnie po kliknieciu na linka do strony 3 powstaje znowu, ma jednak dlugosc 0 bajtow. Apache na localu. Kody mojej strony: Plik 1 - index.php
Plik 2
Plik 3 - index2.php
Jesli to cos rzutuje, to moje linki do kolejnych podstron uzywaja lancucha zapytania URL. A w kodzie stron odwolan do PHP jest po klilka(nascie) razy. Session_start() wywoluje tylko tam, gdzie potrzeba mi odwolania do zmiennej sesji. Co robie nie tak ? Dziekuje Ten post edytował a600user 4.05.2008, 22:09:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:26 |