![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie. Chcę na jednym serwerze udostępnić dane, by była możliwość ich pobrania z drugiego. Rozważam dwie możliwości. Albo wykorzystanie xml-rpc albo np. wygenerowanie danych w xml i pobranie ich curlem z drugiego serwera i późniejsze przetworzenie. Która metoda byłaby lepsza / szybsza? -------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób kanał RSS i jakiś czytnik do pobierania danych z RSS i po kłopocie.
Ten post edytował ExPlOiT 3.05.2008, 16:46:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomniałem dodać, że dane mają być generowane dynamicznie, zależnie od wysłanego żądania.
Np. adres do pobrania przez curl wyglądałby mniej więcej tak: http://adresstrony.pl/index.php?co=$c...mp;ile=&ile -------------------- "Jak Cię widzą tak Cię piszą, chyba żeś jest wielką fiszą"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w czym problem, robisz kanał rss który pobiera ilośc do wyświetlenia etc... z linka i cUrlem z drugiej strony wysyłasz te dane w postaci linka i pobierasz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co się tak z kanałem RSS uparłeś?
Na serwer.pl robisz
a na serwer1.pl generujesz te dane ;] Wszystko będzie w pliku dane.dat. Chyba rozumiesz idee? PS. Jeśli chodzi o tablice w php itd. - serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował bim2 3.05.2008, 22:45:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Co się tak z kanałem RSS uparłeś? Ponieważ z niego najprościej pobrać dane, z drugiej witryny, oczywiście to jedna z możliwości. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pisze wikipedia:
Cytat RSS – umowna rodzina języków znacznikowych do przesyłania nagłówków wiadomości Nagłówków wiadomości, nie danych. Gdybyś powiedział XML, albo coś w ten deseń... Zresztą tworzenie xml'a i przetwarzanie go na serwerze zabierze trochę mocy. Najlepiej zrobić na 1 serwerze:
a na drugim:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:58 |