![]() |
![]() |
-ghostek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, i proszę o pomoc. Potrzebuję taki uzyskać takim sam efekt jak z widocznego poniżej kodu w .htaccess, ale w php.
Zawartość pliku .htaccess, przekierowuje on domene1.pl na katalog o nazwie domena1.pl i to samo dla domeny2.pl. Jednakże zaszła konieczność zastosowania tego w php. Czy mógłby mi ktoś pomóć? Narazie to tylko tyle mam: $domena=$_SERVER[’HTTP_HOST’]; |
|
|
![]() |
--ghost-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Aj.. źle wkleiło kod .htaccess Oto on:
Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena1\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/domena1.pl/ [NC] RewriteRule ^(.*)$ /domena1.pl/$1 [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?domena2\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/domena2.pl/ [NC] RewriteRule ^(.*)$ /domena2.pl/$1 [L] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP robienie takiego czegoś wprowadza wielkie ograniczenia. Nie można będzie korzystać już z .htaccess w tych domenach i trzeba będzie wprowadzać własną obsługę errorów 403, 404 itd. Taki skrypt byłby bardzo obszerny i nie wiem, czy komukolwiek chce się takie coś pisać...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jest chociażby w WordPressie.
Przejrzyj sobie źródła, znajdziesz sobie coś dla siebie. ;] -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:04 |