![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Klasa mi zwraca taki string jak w temacie ( ďťż ) Nie programuje w PHP ale w innym jezyku tak i pisalem ja na logike. Jest konstruktor, etc. co jest zle?
Ten post edytował ayeo 3.05.2008, 12:32:40
Powód edycji: dodanie tagu
-------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie znaczki pojawiają się, jak plik zapisuje się w notatniku w kodowaniu UTF-8
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień kodowanie pliku na utf-8 bez bom. Najlepiej ściągnij sobie program notepad++ i nie będziesz miał problemów z kodowaniem, zanim zaczniesz cokolwiek w nim pisać to weź z menu u góry Format/Kodowanie utf-8 bez bom
Ten post edytował ExPlOiT 3.05.2008, 12:32:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Może to wina złego kodowania?
EDIT: O koledzy mnie wyprzedzili ![]() Ten post edytował Sadu2 3.05.2008, 12:30:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2007 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej kurde posta napisalem z 3 minuty temu
![]() Dzieki za super szybka odpowiedz, zaraz dostosuje sie do Waszych zalecen [edit] Nie dziala, nadal mam ten string ![]() Ten post edytował Cr3dO 3.05.2008, 12:43:22 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z jakiego edytora tekstowego korzystasz? Jezeli to jest notatnik, to sprobuj zapisac w jakims innym (np. kED - nieduzy rozmiar i dosc ciekawy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Z jakiego edytora tekstowego korzystasz? Jezeli to jest notatnik, to sprobuj zapisac w jakims innym (np. kED - nieduzy rozmiar i dosc ciekawy ![]() Na razie pisze pod EditPlus, biore save as... encoding UTF-8 i lipa ![]() A tak korzystam z PDT pod eclipsem -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Ojej
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ojej ![]() co chwile inaczej ![]() wpisalem ten zmodyfikowany kod
zapisalem jako UTF-8 zwraca : 戼㸯㰊㹢慆慴牥潲㱲戯㨾†慃❮⁴獵畦据楴湯爠瑥牵慶畬湩眠楲整挠湯整瑸椠戼䐾尺䕓坒剅彜佒呏䑜瑡䉡獡乥癡杩瑡牯瀮灨⼼㹢漠楬敮㰠㹢㰵戯㰾牢⼠ਾ zapisalem jako Unicode nic nie zraca ;\ -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Od początku piszę, że utf-8 jest złe ![]() Po zmianie mam 戼㸯㰊㹢慆慴牥潲㱲戯㨾†慃❮⁴獵畦据楴湯爠瑥牵慶畬湩眠楲整挠湯整瑸椠戼䐾尺䕓坒剅彜佒呏䑜瑡䉡獡乥癡杩瑡牯瀮灨⼼㹢漠楬敮㰠㹢㰵戯㰾牢⼠ਾ rece opadaja mi juz ![]() moe klasy php musze jakos inaczej wykonywac? napisze jak mam mam serwer lokalny ( webServ 2 ) i sciezke do niego d:/SERWER/_ROOT W katalogu _ROOT plik DataBaseNavigator.php z trescia :
zapisany iso-8859-2, odpalam plik http://localhost/DataBaseNavigator.php i mam 戼㸯㰊㹢慆慴牥潲㱲戯㨾†慃❮⁴獵畦据楴湯爠瑥牵慶畬湩眠楲整挠湯整瑸椠戼䐾尺䕓坒剅彜佒呏䑜瑡䉡獡乥癡杩瑡牯瀮灨⼼㹢漠楬敮㰠㹢㰵戯㰾牢⼠ਾ [EDIT] a teraz mam : Fatal error: Can't use function return value in write context in D:\SERWER\_ROOT\DataBaseNavigator.php on line 5 Ten post edytował Cr3dO 3.05.2008, 13:08:16 -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko raczej jest robione dobrze. Wydaje mi sie, ze to wina edytora (bo watpie ze serwera). Ten problem jest dosc dziwny i raczej nic innego mi nie przychodzi do glowy, jak sprawdzenie innego edytora tekstowego...
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko raczej jest robione dobrze. Wydaje mi sie, ze to wina edytora (bo watpie ze serwera). Ten problem jest dosc dziwny i raczej nic innego mi nie przychodzi do glowy, jak sprawdzenie innego edytora tekstowego... Juz sobie poradzilem z pomoca jednego kolegi z forum ![]() Tak czy siak dzieki za spedzony czas na grzebaniu pozdrawiam -------------------- Pesymista widzi ciemny tunel. Optymista widzi światełko w tunelu. Realista widzi światło pociągu. Maszynista widzi trzech debili na torach.
|
|
|
-puchol- |
![]()
|
Goście ![]() |
to chyba dobrze by było napać rozwiązanie, żeby inni później się nie męczyli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój post oznaczony na czerwono
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:43 |