![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Mam taki malutki problemik...
Mam taki oto kodzik:
i ta funkcja w javie nie chce mi sie odpalić. :/ Chodzi o podświetlanie wiersza nad którym jest kursor. Jestem kompletnie zielowny w Javie Script. Dzieki! -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat
Podpowiem: pojedyncze apostrofy w środku echo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zrobiłem tak:
i hula thx -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwolicie, że się podłącze do tematu
![]() Korzystam z tego samego kodu co kolega piotrooo89. Jednak mam pewien problem. Chciałbym, aby wiersz zmieniał swój kolor tylko po najechaniu myszką, a po odsunięciu myszki wiersz powrócić do domyślnego koloru zdefiniowanego na początku tabeli. Po zostawieniu wyłącznie
po odsunięciu kolor wiersza nie wraca do domyślnego :/ Co w zrobić w tej sytuacji? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinno zadziałać - umieść to w head... testowałem to jako skryptozakładkę na tym forum i działało - ale do skryptu musiałem niewiele dopisać to możem literówkę walnął ale raczej jest dobrze na 99%
zmień tylko: document.onload=zmien(id_Twojej_tabeli,kolor_wiersza); na id Twojej tabeli i podaj w tym kolor podświetlenia ![]() Kod <script type="text/javascript">
//<![CDATA[ var color=[];function zmien(id_tab,color_tab){a=document.getElementById(id_tab).getElementsByTagName('tr');i=0;while(a[i]){a[i].onmouseout=function(){this.bgColor=color[this]};a[i].onmouseover=function(){color[this]=this.bgColor;this.bgColor=color_tab};++i}}; document.onload=zmien(id_Twojej_tabeli,kolor_wiersza); //]]> </script> -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
w
ustaw kolor taki jaki masz w tabelce. i najlepiej pokaż kod jak to robisz. btw. ale masakra to dawno było ![]() Ten post edytował piotrooo89 20.03.2009, 08:27:59 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Ten sam efekt można uzyskać w samym CSS poprzez tr td oraz tr:hover td. Niestety są problemy z działaniem na starszych przeglądarkach ale moim zdaniem często można sobie to darować i przejść z JS na rzecz CSS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:28 |