![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Korzystam z klasy PEAR Spreadsheet_Excel_Writer do exportu danych do pliku xml, problem polega na tym ze przy exporcie wiekszej ilosci danych (ja mam ok 30 000 rekordow) klasa ta zaczyna bardzo wolno dzialac, (trwa to ponad 30 min) co jest niedopuszczalnym czasem. Znacie jakies szybki algorytm (nie potrzebuje formul itp, jedynie formatowanie szerokosci kolumn) ktory zrobily by to w mniej niz 5 min? Jesli nie algorytm to jakis opis struktury (kodowania) plikow .XLS tak abym mogl taki algorytm sam napisac. prosze o szybka odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 17 Dołączył: 19.03.2006 Skąd: z kosmosu ;) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wykonać skrypt w tle. I sprawdzać co jakiś czas wyniki np. ajaxem (np. czy utworzony plik przez koniec tego skryptu istnieje)
Dziękuję, Babcia@Stefa -------------------- Środowisko testowe (desktop) - Gedit, lighttpd, sftp, rsync, xfce4-terminal, chromium, firefox4 | System: Gentoo ~x86
O'Neill - serwer WWW @ lighttpd, links, nano, rsyncd, sftpd | System: Debian ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Babcia@Stefa musisz na każdy temat odpisywać ? Co mu to da że sprawdzi ajaxem skoro mu chodzi o szybkość wykonywania operacji na tym pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe, dobrze cos sie dzieje wogole
![]() oto zaleznosc czasowa do ilosci danych ilosc danych (rekordow) | czas wykonania(s) 1000 | 8 2000 | 20 3000 | 45 4000 | 104 ..... 20000 | 40 min - co jest niedopuszczalne tak wiec jak widac nie jest dobrze, satysfakcjonuje mnie tylko zlozonosc liniowa czekam na jakis pomysl.... ps. jesli ktos sie czuje na silach i ma czas no a przede wszystki jakies doswiadczenie, ja go mam niestety malo ![]() Ten post edytował len13 2.05.2008, 16:11:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może czegoś nie rozumiem, ale po co Ci ta klasa, jak chcesz tylko stworzyć zwykły plik xml? Może spróbuj napisać coś swojego (lub poszukać gotowca), co wykorzysta funkcje w PHP do obsługi xml? 1000 rekordów i aż 8 sekund? Ja korzystam z tej klasy do generowania złożonych raportów XLS i razem z pobieraniem/przetwarzaniem danych z bazy nie zajmuje to więcej niż 2 sekundy. Może problem leży nie w tej klasie tylko gdzie indziej?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:20 |