![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zaznaczyć stronę na której aktualnie się znajduję?
schemat menu: Chodzi o to by wybrana strona była np podświetlona, np strona 1 strona 2 strona 3
Powód edycji: Dodałem bbcode (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najproscie to chyba dac pelny link do strony potem za pomoca zmiennej $_SERVER['PHP_SELF'] sprawdzac czy jest taka sama jak url a jak nie to js obiekt window.document.url ale nie jestem pewny
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najproscie to chyba dac pelny link do strony potem za pomoca zmiennej $_SERVER['PHP_SELF'] sprawdzac czy jest taka sama jak url a jak nie to js obiekt window.document.url ale nie jestem pewny A coś więcej? jestem początkujący więc proszę o jakiś konkret.... PS mam nadzieje ze nie jestem marudny:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat PS mam nadzieje ze nie jestem marudny:) Kazdy poczatkujacy taki jest ja tez ![]() Cytat A coś więcej? jestem początkujący więc proszę o jakiś konkret....
Cos takiego?? POtem to mozna lepiej napisac ale najpierw sprawdz czy dziala takie cos -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zbiera adres... ale ....
wyswietla to co ma zadane w zmiennej $strona... problem w tym ze zaznaczyc pozycje z menu, bez nadawania sztywnych zmiennych |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jeśli to zmienna $id oznacza aktualną stronę, to warto to wykorzystać.
Nie jest dobrym pomysłem przechowywanie statycznego menu. Duzo lepszym jest nawet utworzenie zwykłej tablicy...
I to wystarczy ![]() Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Hehe @Cysiaczek tez myslalem zeby to zrobic na tablicah ale wpadlem na to pozniej ogolnie widze ze sa one przydatne
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
|
|
![]()
|
|
Jeśli to zmienna $id oznacza aktualną stronę, to warto to wykorzystać. Nie jest dobrym pomysłem przechowywanie statycznego menu. Duzo lepszym jest nawet utworzenie zwykłej tablicy...
I to wystarczy ![]() Pozdrawiam. GEnialne i oczywiste... ogromne dzieki... jeszcze duzo nauki w moim zycie mnie czeka... jeszcze raz dzieki, POMOGL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:25 |