![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
chciałem zrobić insert danych z pliku csv do tabeli z poziomu PHP , ale dowiedziałem się że nie mogę tak robic gdyż [temp_name] , jest zmienne , i musze najpierw plik csv przenieść na dysk potem go otworzyć pobrać z niego dane i dopiero zrobić insert. Zatem robię trochę dla mnie głupią rzecz po uploaduję plik do lokalizacji na swoim dusku pliku który już tam jest . mam taki kod aby przenieść uploadowany plik ze swojego dysku na swój dysk :-)
i za każdym razem (oczywiście jak w formulazru wybiorę plik) , mam info że operacja porzebiegła pomyślnie ,ale pliku tam nie ma nie ważne co wpiszę w ścieżkę do uploadu gdzie mam błąd? dzięki za pomoc. Ten post edytował kozioł 28.04.2008, 11:10:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie:
a:
I wlacz raportowanie wszystkich bledow to zobaczysz czym ci pluje move_uploaded_file. ps: i w tytulach tematu ma byc znacznik i tytul a nie ty tytul dajesz zawsze w opisie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz mam tak:
z za kazdym razem echo 'Błąd przy przesyłaniu danych!'; tak się zastanawiam czy dobrze robię , bo podaję dysk do uploadu lokalnie na swojej maszynie , i nie wiem czasem czy serwer www , nie szuka tego katalogu po swojej stronie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no jesli twoj komp lokalny a serwer na ktorym pracujesz to dwa rozny kompy to tak, robisz blad
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kurcze
![]() nie poradzę sobie chyba z tym , na serwerze mam swój katalog gdzie wrzucam skrypty php , i tam też są wykonywane. czy można jakoś to inaczej rowiązać ?, jak zwykle wielkie dzięki @nospor , za zainteresowanie moim problemem PS. moment , udało mi się uploadować plik , jako lokalizację podałem właśnie ten katalog na serwerze gdzie mam sówj katalog do skryptów , teraz muszę pokombnować jak wydobyć z niego dane do insertu do tabeli a potem automatycznie go wykasować Ten post edytował kozioł 28.04.2008, 11:02:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~kozioł przy zakładaniu wątku masz do uzupełniania tytuł i opis.
Ty zawsze robisz po swojemu i dajesz tytuł jako opis a w tytule tylko znaczniki. To błąd. Proszę natychmiast poprawić ten wątek i pamiętać o tym na przyszłość. W przeciwnym wypadku wątek (i kolejne) idą do kosza. |
|
|
![]()
|
|
ok ,
juz sobie z tym poradziłem ,to znaczy dane już wpisywane są z pliku csv do tabeli , ale mam inny problem , w pliku csv są dwie kolumny z danymi , pierwsza kolumna przenosi się normalnie a z drugiej dane zakończone są jakimś kwadracikiem , tego nie widać jak są wyświetlane na stronie , ale w tabeli sql widać , i przez to nie można się do nich normalnie odwołać. myślałem że coś nie tak jest z tabelą , a niby wzsystko jest ok, gdzie może lezeć przyczyna tego problemu? |
|
|
![]()
|
|
ten kwadracik to zapewne enter. Musisz przed wlozeniem do bazy przepuscic ten tekst przez trim()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() jeszcze tylko jednego brakuje mi do tego wszystkiego , jak zrobię insert to mam echo o ilości zapisanych danych(wierszy) , tylko mam tak że rozpisuje mi to na każdą linię , czyli dopisano 1 rekordów dopisano 2 rekordów dopisano 3 rekordów dopisano 4 rekordów itd.. w kodzie mam tak
jak policzyć ilośc lini zapisancyh? Ten post edytował kozioł 28.04.2008, 14:28:05 |
|
|
![]()
|
|
ten kod masz w petli?
To daj $lines = 0; przed petle, $lines++ w petli a echo poza petle -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak
ale nadal mam wyświetlane linie z pliku po kolei , a nie ich sumę Ten post edytował kozioł 28.04.2008, 14:58:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 12 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod echo "dopisano $lines rekordów "; Daj poza pętlą foreach, czyli po } -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
jak dam echo poza pętlę }
to nic mi się nie wyświetla |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
już tak próbowałem ,
jak dam echo poza petlę to nic mi się nie wyświetla ![]() |
|
|
![]()
|
|
W petli ci sie wyswietla a poza nie? A wychodzi ci wogole z tej petli? Pokaz caly kod
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:26 |