![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod
obrazki w.gif i t.gir mają wymiary 32x32 tak więc ostatni obrazek (t.gif) nie mieści się w bloku i powinien zostać ukryty, jednak tak się nie dzieje obrazek zostaje przeniesiony do następnej linijki może mi koś powiedzieć dlaczego tak się dzieje moja przeglądarka to FireFox i obsługuje ten rodzaj przepełnienia sprawdzałem na tekście( i tu działało ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Dzieje się tak dlatego, że obrazki nie są jedną całością. Tak samo jest w przypadku wyrazów. Jeśli wstawisz jeden długi wyraz, to zostanie on ukryty, ale jeśli będzie to zdanie, to odpowiednio się zawinie.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki
![]() "upchnę" to w tabelkę myślałem że może da się to zrobić "bardziej elegancko" |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Na pewno się da, wrzuć gdzieś obrazki to popatrzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wrzucić wszystkie obrazki do jednego div-a, a następnie dać mu styl white-space: nowrap (możliwe, że inaczej się to zapisuje, musisz sprawdzić w dokumentacji).
Lub ustawić szerokość wewnętrznego div-a na sumę szerokości wszystkich obrazków. edit Poprawiłem drobny błąd. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 14:57 |