![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
wymieniam u siebie co się da
![]() (moja płyta główna maksymalnie przyjmie 2 GB) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 5 Dołączył: 14.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy co taniej Cię wyniesie?
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
jesli masz dual channel to 2x1 jak nie masz a plyta obsluzy to 1x2gb
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej nie obsłuży.
Jeśli maksymalnie obsługuje 2G, a zapewnie banków są dwa. To płyta na 99,9% nie ma duala i na 99,9% obsługuje po 1G na bank. (chyba że płyta ma 4 banki to wtedy 512M na bank). Podana ilość obsługiwanej pamięci to suma ilości ze wszystkich banków. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Obsługiwana będzie, ale nie pełnym taktowaniem 400MHz.
A jak korzystając z tematu zapytam się o pamięci do notebooków. 2.5 roku temu kupiłem sobie laptopa (Asus), ma on 512MB RAMu, troche mało, się robi. Szukając po necie pamięci zauważyłem, że nowsze DDR2 są tańsze od starszych DDR :/ Co jest grane? Dlaczego tak jest? -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dołączam się do pytania... Mój komputer już troszkę ma, choć karta grafiki i 2 procesory mają się dobrze. Brakuje mi tylko ramu. Zamówiłem DDR2 i okazało się, że nie pasuje. Myślałem, że "DDR" to cos nowego, ala DDR0
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na wysokość ceny składa się kilka aspektów, między innymi:
1. technologia produkcji 2. dostępność na rynku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobnie sobie to tłumaczyłem, jeszcze dodał bym do Twojej listy popyt.
Na tą chwilę kto może mieć potrzebę dokupienia pamięci? Tylko właściciele notebooków kilku letnich, a kilku letnie notebooki mają właśnie DDRy. Może za 2-3 lata pamięci DDR2 dla notebooków będą droższe od swoich następców. Tylko mnie to troche dziwi, bo zazwyczaj w branży komputerowej wszystko co nowsze było droższe i bardziej zaawansowane technologicznie co przeważnie oznacza droższą produkcję, a tutaj mamy jakiś ewenement ![]() -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
Ee, żeby zaraz nie akceptowała :/
Ekspert nie jestem, ale nie wydaje mi się. Poza tym po co w ogóle chcesz ryzykować? Kup taką jaka powinna być. No i z tego co patrzyłem w Twoim przypadku również taka sytuacja jak z notebookami. DDRy droższe od DDR2, więc czeka Cię wydatek około 200zł (przy 2x1GB). -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Poza tym po co w ogóle chcesz ryzykować? Kup taką jaka powinna być. Ta... Tylko gdzie niby kupisz 266 teraz ![]() |
|
|
![]()
|
|
[reklama_mode_on] morele.net [reklama_mode_off]
![]() W ogóle szczerze polecam sklepik, nie to że pracuje w nim czy coś. -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:52 |