![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Oterotm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Piszę system newsów z komentarzami i mam problem. Przy wyświetlaniu newsów gdy klikam żeby wyświetlało komentarze to wyświetla komentarze ze wszystkich newsów naraz. Jak zrobić tak żeby wyświetlało tylko komentarze do jednego newsa? Kod:
pokazywanie newsów:
pokazywanie komentarzy:
dodawanie komentarzy:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zapisie komentarzy zapisuj również ID newsa, którego dotyczą - potem wyświetlasz tylko te, w których to ID jest równe ID aktualnie przeglądanego newsa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
dokladnie tak jak crozin. strosujesza warunek w petli ze jesli id newsa z tabeli jest rowna id newsa to wyswietla komentarze. a mam pytanie. nie lepiej by bylo to na sql zrobic??/
|
|
|
-Oterotm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli najlepiej dla id newsa to po prostu ponumerować je tak?
|
|
|
-Oterotm- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat a mam pytanie. nie lepiej by bylo to na sql zrobic?? No lepiej, ale po prostu jakoś nie chce mi się z Mysql ruszyć ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
to zainstaluj krasnala. tam masz wszystko
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:57 |