![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam 3 pytanka Pierwsze (edycja danych) : Miasto pobieram i wyswietlam w ten sposob : td>city:</td> <td><input type=text name=city value="<?= $city; ?>"></td></tr> lecz to mi nie dziala(tzn nie wiem jak to zrobic by to textarea wrzucic zawartosc rekordu) <tr> <td>Zajecie:</td> <td><textarea id="form1_job" name="job" rows="5" cols="40"><?= $job; ?></textarea></td></tr> Zajecie w baze danych jest typu "text" oczywiscie zmienna $job wysylam do funkcji. Drugie: Jak usuwalo sie podreslenia hiperlacza i zmiane jego koloru po kliknieci . Trzecie: Mam obrazek i chce zeby po jego klikneciu wywolal sie funkcja np "Dodaj". Pozdrawiam i z góry dziekuje za (jak zwykle) bardzo pomocne odpowiedzi Unsu
Powód edycji: Dodałem tagi. /webdicepl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Miasto pobieram i wyswietlam w ten sposob : td>city:</td> <td><input type=text name=city value="<?= $city; ?>"></td></tr> lecz to mi nie dziala(tzn nie wiem jak to zrobic by to textarea wrzucic zawartosc rekordu) A nie lepiej zrobic to poprostu w jednym pliku php :
Albo możesz zrobic tak :
A jezeli chodzi o drugie to css a dokładnie A:hover A:link A : active i A:visited Ten post edytował maniekl2 24.04.2008, 14:49:19 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę na przedszkole.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Ad 3.
Nie wiem czy Ci o to chodzi. Ale możesz sobie w CSS zrobić takie cos. Kod input.button {width: xxpx; height: yypx; font : 11px Arial,Tahoma; color : #FFFFFF; background: url('images/obrazek.gif') no-repeat left top; margin-top:2px; margin-bottom:2px; font-weight:bold} a później w przycisku DODAJ
//EDIT Pisane z palca może nie działać ![]() //EDIT2 Ad 2. Żeby zmienić kolor po kliknięciu na link służą do tego pesudoklasy w CSS. Kod A:active {color:blue;} A:link {color:black;} A:visited {color:green;} A:hover {color:red; text-decoration:underline;} :active oznacza link odwiedzany :link oznacza link czekający na kliknięcie :visited odwiedzony :hover link gotowy do kliknięcia - kursor nad napisem Ten post edytował piotrooo89 24.04.2008, 15:08:10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę kod w pierwszym poscie ująć w odpowiednie znaczniki bbcode ...
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:20 |