![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
z konieczności napisałem klasę/metodę tworzącą nowy post na forum phpBB. Może komuś się przyda:
pion PS: Jeśli odpowiedniejszym działem będzie "Algorytmy, klasy, funkcje" proszę o przeniesienie tematu. Ten post edytował phpion 24.04.2008, 08:04:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhhh, mnie zastanawia tylko po co zamykać to w klasie?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Potrzebowałem takowego cacuszka do serwisu, który tworzę. Serwis posiada już forum właśnie phpBB i była konieczność przy dodawaniu niektórych elementów tworzyć równocześnie posty na forum. Ta klasa (a w zasadzie jedna metoda
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 12 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy czasem phpBB nie ma jeszcze kolumn wyszukiwawczych do których trzeba dodać wyrazy zawarte w poście by wyszukiwarka działała.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhm, z tego co widzę to to raczej nadawało by się jako funkcję niż klasę
![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Czy czasem phpBB nie ma jeszcze kolumn wyszukiwawczych do których trzeba dodać wyrazy zawarte w poście by wyszukiwarka działała. Ssss, tego niestety nie sprawdziłem. Dzięki za cynk, sprawdzę. Mhm, z tego co widzę to to raczej nadawało by się jako funkcję niż klasę ![]() Te stałe i ta funkcją są wbudowane w phpBB. Metoda powinna być odpalana we współpracy z plikami forum. Co do uwzględnienia tylko bazy MySQL: szczerze powiedziawszy pisałem to pod konkretną potrzebę i za bardzo się nie patyczkowałem. Dla mnie jest to przydatne i może komuś się przyda - po to dałem to na forum, nie pod ocenę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Oj, oj, oj!
Nie lepiej sobie stworzyć odpowiedni styl aby forum stało by się wortalem/portalem ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Oj, oj, oj! Nie lepiej sobie stworzyć odpowiedni styl aby forum stało by się wortalem/portalem ? ![]() Oi, oi, oi! ![]() To po co jest forum.php.pl? "Nie lepiej sobie stworzyć odpowiedni styl aby forum stało by się wortalem/portalem ? ![]() Raczej nie. Serwis funkcjonuje sobie swoim życiem, a forum swoim. Wrzucając nową grę do serwisu automatycznie tworzony jest wątek na forum, w którym ludzie mogą się wypowiadać na temat tejże gry. Gra jest powiązana z komentarzami na forum i odwrtonie. Wątek na forum powiązany jest z konkretną grą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Gwoli ścisłości: nie ja połączyłem, zastałem system już w takim stanie
![]() PS: swoją drogą: można offtopować we własnym temacie? ![]() -- @ociu Można, ale dostaniesz pstryczka w ucho Ten post edytował Ociu 27.04.2008, 19:29:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:46 |