![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Zainstalowałem Apache i PHP odzielnie.Wszystko skonfigurowałem i posprawdzałem.Apache - działa jak trzeba.PHP - również:Piszę sobie coś takiego:
Zapisuję jako phpinfo.php odpalam przeglądarkę wpisuję localhost i gitara. Kiedy napiszę za przeprzeproszeniem ![]() Oto co zrobiłem: Skopiowałem pliki .dll do katalogu windows (XP Professional) i do system32.Zmieniłem .ini-recommended na .ini.Do pliku konfiguracyjnego Apache dopisałem: LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll" AddType application/x-httpd-php .php PHPIniDir "C:/windows" Czy mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie mogę robić błąd? I czy po prostu próbuję zrobić coś czego zrobić coś czego zrobić się nie da. ![]() Ten post edytował jacek245 24.04.2008, 14:29:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Jaki błąd się wyświetla?
Dodaj bbcode. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
The page cannot be displayed
HTTP 500 - Internal server error |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Albo masz w projekcie jakiś skopany plik .htaccess, albo coś z konfiguracją (dziwi mnie tylko że phpinfo działa Ci poprawnie).
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie...Mam dwa komputery na których robiłem więcej konfiguracji niż włosów na glowie i zawsze to samo.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kiedy napiszę za przeprzeproszeniem ![]() a czy zmieniasz rozszerzenie pliku z .html na .php ![]() miałem podobne problemy, jak zainstalowałem pod windą PHP w wersji "full wypas" (tzn. wszystkie biblioteki jakie były dołączone w instalce... ). też dostawałem błąd 500. dopiero potem doczytałem, ze niektóre biblioteki PHP5 pod windą wymagają instalowania dodakowego zewnętrznego softu (niekiedy płatnego). więc odinstalowałem PHP i zainstalowałem jeszcze raz, tylko z tymi bibliotekami, które faktycznie były i potrzebne. i wszystko ruszyło ... powodzenia. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Tagi to nie tytuł tematu... Proszę o poprawienie nazwy tematu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 20:06 |