![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zastanawiam się, w jaki sposób mógłbym sprawdzić, czy dany błąd może być wyświetlony czy nie. Korzystam z własnego uchwytu błędów. Dokładnie chodzi mi o sytuację taką, że np. ustawiam sobie error_reporting(E_ALL ^ E_USER_NOTICE); czyli z wyłączeniem błędów typu E_USER_NOTICE. Następnie korzystam z funkcji trigger_error('test', E_USER_NOTICE); I teraz mój problem. Jak mogę sprawdzić, czy dany błąd może być wyświetlony? Chodzi o to, że mająć wyłączone pojawianie się E_USER_NOTICE, błąd ten będzie nadal wyświetlany przez mojego handlera. Myślałem, nad porównywaniem error_reporting()>=E_USER_NOTICE, ale nie działa to w powyższym wypadku (sprawdza się natomiast przy error_reporting(E_ERROR | E_WARNING) ![]() Kod error_reporting(E_ALL ^ E_USER_NOTICE); var_dump(error_reporting(), E_USER_NOTICE, (error_reporting() >= E_USER_NOTICE)); w wyniku czego dostaję: int(6135) int(8) bool(true) Ma ktoś może jakiś pomysł, w jaki sposób mogę to kontrolować? Ten post edytował Virti 23.04.2008, 16:43:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:35 |