![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam formularz "form1.php" a wnim pola select , na początku skryptu formularza i na końcu są znaczniki <form> , z podaniem pliku.php , gdzia mają zostać wysłane dane. Teraz chciałem dorobić do pól select coś takiego np. aby po wybraniu w tym przypadku nazwiska dana ta przesłała się POST-em do tego samego skryptu formularza. potem zrobił bym to jako zmienną zrobił warunek pobrał dane z tabeli do drugiego pola select. Jednakjak wybiorę z pola select jakieś nazwisko to przenosi mnie do strony która zaznaczona jest na początku skryptu , jak to inaczej zrobić ? Ten post edytował ayeo 23.04.2008, 13:09:43
Powód edycji: Poprawienie tematu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od Twojego formularza. Możesz zrobić ukryte divy lub skorzystać z AJAXa.
PS. Popraw tytuł! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak ukryć divy ? ,
z AJAX-a nie skorzystam , dopiero raczkuje w PHP a nie można w skrypcie zrobić tak aby było kilka formularzy , i jednym przyciskiem wysyłam wszystko do jakiegoś skryptu , lub np. przez this.form.submit wysyłam tylko daną cześć formularza do siebie samego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 2 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.html
indexframe.html
W ten sposób mnie więcej można to zrobić. Wysyłając formularz do ukrytego iframe a następnie za pomocą parent zmienić stronę i nie trzeba używać AJAXa. Tylko abyś to zrozumiał musisz o DOM poczytać. Ja jestem początkujący i też nie wiem wszystkiego. Oczywiście tu też mogą być błędy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 13:07 |