![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam pytanie czy można jakoś zmienić ścieżkę domyślną pliku który pobieram przez formularz i wysyłam do skryptu odpowiedzialnego za INSERT danych do bazy z pliku. Mam tak że w formularzu wybieram plik csv zlokalizowany gdzieś na moim komputerze , klikam wyślij i dane przesyłane są to do skryptu który odpowiada za umieszczenie tych danych w tabeli mssql. Jednak nie działa mi to do końca na maszynie gdzie postawiony jest serwer bazowy i www. Po wysłąniu formularza pojawia mi się komunikat że nie odnaleziono pliku , i jak odwieżę tę strone dwa razy , to plik się zapisuje. Jak to samo zrobię na lokallhoście , to wszystko jest ok. I tak wywnioskowałem że to chyba że to że ten plik umieszczany jest w TEMP-ie do którego chyba nie mam dostępu ale to tylko moje gdybanie. to kawałek kodu:
a takie dane dostaje ten skrypt z formularza Variable: _FILES["plik"] Values: Array ( [name] =>TEST.csv [type] => application/vnd.ms-excel [tmp_name] => C:\WINDOWS\TEMP\php1B87.tmp [error] => 0 [size] => 173 ) dzięki za pomoc pozdrawiam Ten post edytował kozioł 23.04.2008, 08:37:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez w tym temacie:
http://forumphp.nq.pl/index.php?showtopic=...mp;#entry464993 juz oto pytasz. Masz skleroze czy jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zamykam - crossposting - ~nospor już podał link
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:06 |