![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest layout głowny, na ktorym jest 10 slotow,
teraz aby wypelnic sloty, chcial bym w controllerze wywolać po kolej 10 różnych akcji, w jednej funkcji, aby templatki tych funkcji zdefiniowaly sloty z tego co widze, to chyba powinienem zrobic componenty, w ktorych definiuje zawartosc slotow, , a pozniej w templatce jakiejs tam funkcji wywolac po kolei componenty, a czy mozna by tak ze nie definiowac dodatkowo componentow z zawartoscią slotow, bo włąściwą zawartosc z definicja slotow mam juz w templatkach funkcji contollera, i wystarczylo by po kolej wywolac te funkcje, w widokach tych funkcji zdefiniowały by sie sloty, ktore by wypelnily div-y w layoucie czy dalo by sie tak? proszę o wskazowki pozdrwiam Stachu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to mi własnie chodziło, w dokumentacji jest ta informacją? bo nie pamietam zebym widzial taki przyklad
a jeszcze jedno czy mozna tu przekazac parametry? bo jak wpisze
czyli do akcji dodam ?id=1 to nie dziala poprawnie dziekuje serdecznie za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj do tego celu wykorzystać:
a następnie:
aktualnie nie mam nic na symfony tu postawione, więc nie sprawdzałem i nie gwarantuję, że zadziała. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz też zrobić prywatną zmienną w klasie, w akcji wywoływanej jej ustawiać wartości a w slotach ją wywoływać.
|
|
|
![]()
|
|
no tak, zadalem pytanie zanim pomyslalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
dziekuje za informacje pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:34 |