![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ,
mam nietypowy problem ,powstał podczas tworzenia formularza , otóż , mam formularz a w nim , wybieram nazwisko (dane z bazy mssql za pomocą SELECT w kodzie PHP) i muszę mieć jeszcze dwa pola , miasto , i ulica ale zależne każde od poprzedniego , czyli wybieram np. Kowalski w następnym wierszu pojawiają mi się do wyboru tylko miasta gdzie są Kowalscy , a w następnym ulice na jakich mieszkają Kowalscy w tym mieście. wiem że trzeba to zrobić w javascript , bo w PHP musiał bym za każdym razem odświeżać stronę , ale nie wiem jak w javie to powinno wyglądać w powiązaniu z bazą sql/mssql. dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Java z JavaScript nie ma kompletnie nic wspólnego
![]() 2) Najpierw wykonaj wersję statyczną (gdzie za każdym razem przeładowywujesz) 3) Następnie dodać przy pomocy JS skrypt, który przejmie kontrolę nad stroną i wykorzystując AJAX pobierze dane dla drugiego <select> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki
ad1)wiem , chodziło mi o javascript ad2)już mam taki formularz , i działa , na zasadzie wysyłania 2x POST-a , aby uzskać pożadany efekt(tak nie może być) ad3)nie mam pojęcia co to jest i z czym się je , :-( będę musiał poczytać o AJAX-sie oj coś czuje że znów dziś nie pośpię :-) PS. a czy można to zrobić submitami , ? bo AJAX-a , zostawię sobie na później :-) Ten post edytował kozioł 21.04.2008, 21:33:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:11 |