![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym skorzystać z funkcji uśmieszków na stronie do której mam forum phpBB3. Skopiowałem część kodu z klasy forum i kod wygląda tak:
Jednak po przejściu przez pętle $text jest pusta (zupełnie nic, nawet tekstu bez uśmieszków). Złe wyrażenie? pzdr Nikt nic nie wie? :| Dodam, że w bazie `code` jest w formacie np. ':cry:'. -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj echo $patter; i powiedz co zwraca
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 4 Dołączył: 1.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowe:
(?<=^|[\n .])\:twisted\:(?![^<>]*>) (?<=^|[\n .])\:mrgreen\:(?![^<>]*>) (?<=^|[\n .])\:shock\:(?![^<>]*>) Dałem echo w pętli, wyświetliło wszystkie te $paterrny, a tekstu w ogóle. -------------------- 9242594 - zaczynasz? jak mogę, to pomogę :D /podstawowa znajomość php :P /
"to pomoc zawsze będzie gestem pięknym, zaliczana do tych teraz rzadko spotykanych..." |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 12:19 |