![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
![]() Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam zrobić tak aby mieć dwa rodzaje li, czyli np w menu górnym miałbym listy gdzie po najechaniu jest czerwone tło a np w bocznym menu były by niebieskie? Wiem jak zrobić ten efekt zmiany koloru ale niemam pojęcia jak zrobić dwa rodzaje. Przykład tutaj http://exploitek.info/gry/ u góry jest niebieskie a chciałbym teraz stworzyć jeszcze poziome ale z innym kolorem. Niewiem czy mam zrobić np #menu li, a:hover czy jak?? EDIT: Jak zrobić aby ten efekt działał tak samo pod IE jak pod firefoxem? Ten post edytował ExPlOiT 18.04.2008, 17:06:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zajrzyj do zrodla tamtej sronlki
2. <ol id="jedno_menu"> .... <ol id="drugie_menu"> css: ol#jedno_menu li { ... } itd -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha dzięki
![]() A mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić aby ten hover wygladał pod IE i firefox tak samo? Ponieważ pod FF jest wszystko ok, a w IE ten efekt jest dziwny kolor tła po najechaniu zmienia się tylko dla samego napisu zamiast tak jak w FF. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Przy zastosowaniu tego co podałeś mi link, wogóle mi niezmienia koloru tła po najechaniu, a możesz mi powiedzieć jak zrobić inny kolor hovera dla IE i inny dla FF, czytałem że nie które elementy dla IE muszą być inne i o jakimś poleceniu coś na i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) w ogóle (mam jakąś obsesję na punkcie tego słówka :])
2) Cytat a możesz mi powiedzieć jak zrobić inny kolor hovera dla IE i inny dla FF Poczytaj o komentarzach warunkowych3) Cytat A mógłbyś mi powiedzieć jak zrobić aby ten hover wygladał pod IE i firefox tak samo? Ponieważ pod FF jest wszystko ok, a w IE ten efekt jest dziwny kolor tła po najechaniu zmienia się tylko dla samego napisu zamiast tak jak w FF. Pokaż kod ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:31 |