![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
8O Mam problem
Nie wiem jak mam doinstalowac extension do mojego php 4.2.2 na serwerze, chodzi o funkcję iconv, jest ona nie dostępna. Pod Wingrozą jest bardzo prosto w php.ini dolaczam dll-kę i dogrywam ją do odpowiedniego katalogu . Pod Linuxem niestety nie widze innej możliwosci jak reinstalka php na nowszy ![]() -------------------- sysSuse 8.1, PHP 4.2.2, MySQL 3.23.52
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ja tez mam ten problem tyle z php 4.3.4 : / -- nie wiem ma moze ktos modul z rozszerzeniem .so? wiem ze to glupie pod linuxem (ze powinno sie samemu skompilowac) ale nie wiem nawet gdzie znalezc zrodla...
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pl.php.net => download zrodel php tej wersji ktora macie
spojrzcie sobie na swoje phpinfo() - ladnie pokazuje jak bylo kompilowane php instalacja biblioteki iconv - tzn. trzeba sobie znalezc w necie zrodelka + ./configure + make + make install pozniej whereis iconv a pozniej recompile php dodajac do tego wszystkiego co juz macie opcje --with-iconv lub --with-iconv=/sciezka/do/iconv pozdro Fo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:17 |