Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Ukrywanie title
mokry

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiem, że nie jest to zgodne ze standardami, ale cóż... Nie zawsze idzie, a przynajmniej za taie pieniądze, z które akurat robi się projekt aby modyfikować gotowe klasy w JS...
Problem jest następujący:

Używam LightBox'a w projekcie. Jako znacznik title mam opis danego zdjęcia/produktu, ale występują w nim znaczniki HTML (wiem, co jest niezgodne ze strukturą XML i nie przehodzi walidacji...).
Wszystko działa pięknie po wyświetleniu Lighbox'a, ale przed kliknięciem po najechaniu na link jak to zwykle bywa w przeglądarkach pokazuje się w tym śmiesznym prostokąciku przeglądarki opis title, pokazując jednocześnie wszystkie używane w LB tagi HTML i wygląda to dość dziwnie dla zwyklego użytkownika.

I tu pytanie: Czy da się jakoś uniemożliwić domyślne pokazywanie znacznika title="" po najechaniu myszą?

--------------------
Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
nevt

Grupa: Przyjaciele php.pl

Ostrzeżenie: (0%)
-----

skoro i tak nie dbasz o standardy, to możesz użyć innej właściwości zamiast title, np. lang - wtedy nic ci nie będzie wyskakiwało po najechaniu myszką, a z JS będziesz miał do tego dostęp ...

--------------------

-
Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... -
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:39