![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
Po tym wylicza mi wszystkie rabaty w zaleźności od dni i wylicza ją na podstawie ostatniego rabatu. Jak z tego skrypt wyciągnąć największy rabat, czyli max wartość ? Ten post edytował ewela_n 18.04.2008, 19:20:41
Powód edycji: zmieniłem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Zamykam - topik zostanie ponownie otwarty po przysłaniu poprawnego tematu na PW do któregoś z moderatorów i obietnicy dodanie bbcode
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to prosty algorytm na wyszukiwanie największej wartości w tablicy.
Powinno działać, pisane z palca. //edit Sorry, napisałem $max = $tablica[1] a to takie szkolne pascalowskie przyzwyczajenie ![]() Ten post edytował Maciekbjw 16.04.2008, 20:04:53 -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Otwieram, bo dostałem maila - czekam jeszcze na bbcode
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 29.03.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
Po tym wylicza mi wszystkie rabaty w zaleźności od dni i wylicza ją na podstawie ostatniego rabatu. Jak z tego skrypt wyciągnąć największy rabat, czyli max wartość ? |
|
|
![]()
|
|
Ostatni raz proszę - dodaj bbcode w pierwszym poście
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nic z tego nie wyszło
![]() po tej pętli wychodzi rabat równy ostatniej pozycji, w tym wypadku najniższy. Być może można te wyniki zapisać w odwrotnej kolejności? wtedy ta najwyższa wartość wyświetlałaby się na końcu? |
|
|
![]()
|
|
nie działa
![]() a może można zrobić tak, by wyświetlał tylko 1 wartość ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka funcja która sortuje tablice od największej do najmniejszej wartości według np: ilości jakiejś zmiennej
Kod array_multisort($ile, SORT_DESC, $_SESSION['tablica']); tu po kolei Kod $ile wartosc w tablicy według której sortujemy Kod SORT_DESC argument funkcji dzięki któremu sortujemy od największej wartości do najmniejszej i ostatnim argumantem jest tablica w moim przypadku sesyjna ale to bez znaczenia. Teraz jeżeli chcesz wyciągnąć największą wartośćz tablicy, to będzie ona pod pierwszym indeksem danej tablicy czyli Kod $tablica[0][ilosc];
|
|
|
![]()
|
|
po tej pętli:
wypisuje mi na ekraniei wartości od największej do najmniejszej, i wg tej ostatniej liczy sumę. Więc tu moje pytanie: jak tą pętlę zmodyfikować by pokazywała wartości w odwrotną stronę i wtedy policzy wg tej najwyższej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:14 |