![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-szykownyziomek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, zaczynam robić 1 strone i tak troche jestem w kropcje jakby jakis uczynny człowiek sie znalazl i mi pomogl to bede wdzieeczny
![]() (pisze z tutkow) A mianowicie, mam juz napisany kawalek kodu dziala to na klasie templatowej i mam napisane newsy,... na stronie głównej odpala się lista i po kliknięicu pojawia sie news i teraz chciałbym do tego dorzucić artykuły... i zastanawiam się jak aby pojawiały się w miejsce newsów... żeby to w miarę spójne było... i teraz nie wiem jak to zrobić czy w tym samym pliku skopiować i jakoś zamienić żeby pojawiał się tam gdzie jest {$main} czy zrobić oddzielny plik artykuly.php i potem includowac w wybrane miejsce, ale pojawia sie problem ze nie wyswietla mi się zamiast newsow tylko nowa strona się otwiera... Za jakieś porady naprowadzające na trop - bądź jakieś praktyczne - będe ogromnie wdzięczny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten kod już gdzieś widziałem:)
http://forumphp.nq.pl/index.php?showtopic=...mp;#entry463387 a odpowiedź na Twoje pytanie: Ja bym zrobił w rekordzie gdzie zapisujesz treści. Dodaj sobie kolejne pole np typu bool dla newsów zrób sobie 0 a dla artykułów zrób sobie np 1. jesli jeszcze jakoś inaczej zamierzasz posortowac teksty wtedy Tworzysz sobie jako INTEGER i odpowiednio sobie ustawiasz flagi. 0,1 itd. A jeśli ni chcesz mieć taki rodzaj wyswietlania: Newsy -------- tytul newsa 1 tytul newsa 2 tytul newsa 3 artykuly ---- tytul art 1 tytul art 2 tytul art 3 To wtedy modyfikujesz tylko zapytanie ktore Ci ta liste pobiera dodajesz w newsach WHERE typ=0 w artykulach WHERE typ=1 wyswietlasz to sobie w szablonie tak samo jak robiles do tej pory i wszystko gra:) Troche za mało opisałeś sposób wyświetlania tresci wiec mogłem sie tylko domyślać o co Ci dokładnie chodzi. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:12 |