![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 1 Dołączył: 28.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabelę w bazie MySQL zawierającą pola: id, nazwa, potwierdzone. Chcę napisać w PHP skrypt, który będzie wyświetlał na stronie tabelkę w której w jednej kolumnie będzie wyświetlana pole 'nazwa',a obok nich przycisk typu checkbox. Po wybraniu kilku pól chciałbym naciskać przycisk potwierdzający, po czym PHP ustawiał by mi wartość pola 'potwierdzone' dla wybranych rekordów na 1. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Tak, ja mam. Pobranie rekordów z bazy przy pomocy SELECTa, wyświetlenie ich w tabelce-formularzu, gdzie każde pole to element tablicy (np. nazwa[] zamiast nazwa), po wyslaniu skryptu UPDATE dla wszystkich zaznaczonych checkboxów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przecież to jest TWÓJ pomysł i TWÓJ skrypt. napisz go. najlepiej jak potrafisz. jężeli nie będzie ci działał tak jak oczekiwałeś - pomożemy.
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.07.2025 - 03:11 |