![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jakiej funkcji użyć i gdzie znajdę opis jak podliczyć duże litery/ liczby w tekscie
Jest tle funkcji do wyrażeń regularnych, że nie mogę się połapać kiedy której używać. Dziękuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi ci o strlen()?
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi ci o strlen()? Domyślam się, że autorowi tematu chodzi tylko o to by zliczyć wystąpienia określonych znaków a nie długość tekstu dlatego proponuje przeanalizowanie poniższego kodu.
W dużym skrócie - skrypt zlicza ile wielkich liter znajduje się w tekscie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście dodam, ale lepsza będzie funkcja preg_match_all()
oraz count() Dziękuje oczywiście temu kto mi napisał o 12 w nocy na GG o tej funkcji Ty też będziesz miał pomógł a jemu nie dam bo nie wiem kto to był ale dziękuje wam obu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 14:32 |