![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie Moi drodzy.
Jestem w trakcie tworzenia swojej pracy inzynierskiej, ktora w calosci oparta bedzie o PHP i MySql. Jestem na etapie zakonczonego projektowania baz i ich tworzenia juz bezposrednio. Mam oto jeden problem, zakladam oczywiscie ze wynika on z mojej niewiedzy. Otóż: Oto zapytanie ktore ma utworzyc tabelke 'wiadomosci', w jej srodku sa ustawione dwa klucze obce dla pol: od_kogo --> odwolujaca sie do tabelki uzytkownicy do pola id_uzyt do_kogo --> odwolujaca sie do tabelki uzytkownicy do pola id_uzyt
Oczywiscie jest wysypka
linia 3ecia, hymm, a coz tu moze byc zle, zakladam ze to nie tu jest problem ![]() nie do konca jestem przekonany czy moge w taki sposob utworzyc klucze jak to zrobilem wyzej. Na zasadzie dwa pola w jednej tabelce do jednego pola w innej tabelce. Z gory dziekuje za pomoc, ew. wskazowki. pozdr edit. temat chyba powinienem byl umiescic w dziale dla poczatkujacych ![]() Ten post edytował zeppastian 15.04.2008, 18:28:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:06 |