![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałem sobie posortować wyniki zapytania do SQL według trzech pól (kolejność ma znaczenie): tytul, rok, potem user. Wdawało mi się to łatwe, ale nie chce mi to działać, oto jak wygląda moje zapytanie:
Co zrobić, żeby posortowalo wyniki według tych trzech pół ale w dokładnie takiej kolejności, znaczy chodzi o to, że nagłówek jest wyświetlany w taki sposób:
i bez ordera to sortuje według sam prawdę mówiąc nie wiem czego, a chcialbym, żeby były najpierw posortowane według tytułów, jeśli tytuły są identyczne, to, żeby wtedy ładnie posortowało według roku, a jeśli tytuł i rok są takie same to niech posortuje według nazwy użytkownika. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapytanie masz zasadniczo poprawne, tylko pomieszał ci się ' (apostrof - ogranicza łańcuch znakowy) oraz ` (odwrotny apostrof - ogranicza nazwy pól, tabel, baz) zatem popraw:
i będzie ok. -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.07.2025 - 04:55 |