![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam pierwszy raz piszę na forum więc wybaczcie za błedy
mam napisany kod do edytora wizyalnego dzieki którym zapisuje do pliku ale problem polega na tym ze jak klikne zapisz to na stronie pokazuje mi kod html w postaci takiej a powinno być bez =\" a o to kod php mozecie mi pomóc gdzie jest błąd: Kod [/b]
<?php $tresc = stripslashes($tresc); $ten_plik = 'plik.php'; error_reporting(E_ALL); function czytaj($nazwapliku) { $f = fopen($nazwapliku, "r"); $tekstpliku = fread($f, filesize($nazwapliku)); $tresc = nl2br(($tekstpliku)); $tresc = stripslashes($tekstpliku); fclose($f); return $tresc; } function zapisz($dane, $plik) { if(file_exists($plik.".php")) { $f = fopen($plik.".php", "w"); fwrite($f, $dane); fclose($f); echo 'zapisano'; } else { echo 'brak'; } } if($_GET['id'] == 'home' || !isset($_GET['id'])) { $tu_tresc_pliku = czytaj("home.php"); } elseif($_GET['id'] == 'sklep') { $tu_tresc_pliku = czytaj("sklep.php"); } elseif($_GET['id'] == 'kontakt') { $tu_tresc_pliku = czytaj("kontakt.php"); } if($_POST['sub'] == '' || !isset($_POST['sub'])) { echo '<form action="'.$ten_plik.'" method="post"><textarea type="hidden" id="tresc" name="tresc" style="display:none" />'.$tu_tresc_pliku.'</textarea> <iframe style="width: 775px; height: 450px; border: none;" src="http://stronadomowa.pl/fckeditor/editor/fckeditor.html?InstanceName=tresc&Toolbar=Default"></iframe><br><input type="hidden" name="co" value="'.$_GET['id'].'"/><br><input type="submit" name="sub" value="zapisz" /></form>'; } else { $tresc = stripslashes($tresc); if($_POST['co'] == '') { $nazwa = 'home'; } else { $nazwa = $_POST['co']; } zapisz($_POST['tresc'], $nazwa); } ?> [b] Ten post edytował dave666 13.04.2008, 16:33:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo było wczesniej tak i zapomiałem usunąć
Kod [/b]
<?php $tresc = stripslashes(nl2br($tekstpliku)); ?> [b] Ten post edytował dave666 13.04.2008, 16:21:38 |
|
|
![]()
|
|
Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o poprawę tytułu tematu na zgodny z regulaminem działu przedszkole inaczej zostanie zamknięty. To samo tyczy się bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc za wiele mi nie pomogliście ale i tak jest super sam sobie pomogłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) w pliku .htaccess umieściłem poniższy kod i działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod # Disable all magic quoting.
php_value magic_quotes_gpc off php_value magic_quotes_runtime off |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 10:09 |