![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
są nastepujace tabele w schema.yml statusyfirmy: _attributes: { phpName: Statusyfirmy } id: ustawienia: varchar(50) statusyfirmy_i18n: _attributes: { phpName: StatusyfirmyI18n } nazwa: varchar(50) czyli druga do obsługi wersji jezykowej w adminie inicjuje modul symfony propel-init-admin backend statusyfirmy Statusyfirmy pozniej w generator.yml robie wpisy list: display: [ id, nazwa ] edit: display: [ id, nazwa ] fields: nazwa: { params: disabled= false } i ustawiam w myproject/lib/model/Statusyfirmy.php public function hydrate(ResultSet $rs, $startcol = 1) { parent::hydrate($rs, $startcol); $this->setCulture(sfContext::getInstance()->getUser()->getCulture()); } aby był ustawiony jezyk dla obiektu generator ogolnie zachowuje sie ok, moge edytowac pole nazwa, zapisuje zmiany, ale nie dzial ado konca poprawnie przy dodawaniu rekordu, gdy dodaje rekord, to za pierwszą probą zapisu zapisuje sie rekord główny, a wartosc w polu nazwa nie, czyli nie zapisuje w tabeli i18n, dopiero przy drugiej probie zapisu zapisuje sie sie wartosc w polu nazwa czyli w tabeli I18n, czy jest na to rozwiazanie? ja pracuje jeszcze w wersji symfony 1.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wydaje mi się, że już Twoja schema jest nie do końca proprawna. W tabeli statusyfirmy_i18n brakuje chociażby pola culture, które odpowiadałoby za określenie, w jakim języku jest dany wpis. Zobacz sobie na: http://www.symfony-project.org/book/1_0/13...d-L10n#Creating Localized Schema://http://www.symfony-project.org/book...ocalized Schema://http://www.symfony-project.org/book...ocalized Schema. Ja podam tutaj swój sposób, który (przynajmniej u mnie ![]() Moja schema:
Generator.yml:
Do tego wszystkiego, w /lib/model/om/ stworzyłem dodatkową klasę, nazwaną i18nBaseClass:
W klasie /lib/model/om/BaseLink.php zmieniłem klasę-rodzica na swoją, utworzoną przed chwilą i18nBaseClass:
I na konieć, do klasy /lib/model/Link.php dodałem taki kod:
I to by było na tyle. Na razie nie zauważyłem problemów z działaniem przy takiej metodzie ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował vezyr 13.04.2008, 10:25:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 1 Dołączył: 24.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
schemat jest ok, nie trzeba definiowac tych pol culture i id w pliku schema.yml, dodawane są automatem, pisze to w dokumentacji I18n,
natomiast dziekuje Tobie za pomoc w moim temacie pozdrawiam serdecznie Ten post edytował stachuf11 13.04.2008, 11:06:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 3 Dołączył: 12.06.2007 Skąd: Głogów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
schemat jest ok, nie trzeba definiowac tych pol culture i id w pliku schema.yml, dodawane są automatem, pisze to w dokumentacji I18n, Fakt, tym razem moje niedopatrzenie ![]() natomiast dziekuje Tobie za pomoc w moim temacie Proszę bardzo ![]() Pozdrawiam. Ten post edytował vezyr 13.04.2008, 12:43:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:05 |