![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby mnie ktoś nakierować jak napisać prosty system wymiany linków który będe mógł testować między swoimi stronami. Czym się zainteresować podczas pisania, i na jakiej zasadzie jest przydzielanie tych paczek linków, i jak te paczki się zmieniają?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłby mnie ktoś nakierować jak napisać prosty system wymiany linków który będe mógł testować między swoimi stronami. Czym się zainteresować podczas pisania, i na jakiej zasadzie jest przydzielanie tych paczek linków, i jak te paczki się zmieniają? mam taki skrypt ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moje rozwiązanie :
Linki Kod http://cos.pl||njlepsze cos na swiecie http://php.pl||php.pl http://muah.pl||muah mueh rotator : Kod <? $w1 = urldecode($_GET['wo']); $w2 = urldecode($_GET['wt']); $linki = rtrim(file_get_contents('linki.txt')); $linkz_e = explode("\r\n", $linki); $link_e = array_rand($linkz_e, $_GET['il']); for($i=0;$i<=$_GET['il']-1;$i++) { $full = $linkz_e[$link_e[$i]]; list($link, $desc) = explode("||", $full); echo $w1.'<a href="'.$link.'">'.$desc.'</a> '.$w2; } ?> i to co dajemy na strony : Kod <?php
$content = ""; $w1 = urlencode('<li>'); $w2 = urlencode('</li>'); $il = 6; $url = "http://strona-gdzie-jest-skrypt.pl/links.php?wo=".$w1."&wt=".$w2."&il=".$il; if(function_exists(curl_init)) { $ch = curl_init (); curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt ($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10); $content = curl_exec ($ch); curl_close($ch); } elseif (function_exists(file_get_contents)) { $content = file_get_contents($url); } elseif (ini_get('allow_url_fopen')) { $content = fopen($url); } elseif(!$content) { $content = include_once($url); } echo $content; ?> Ten post edytował crackcomm 12.04.2008, 13:43:31 -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra czyli już wiem że do pobierania mogę użyć cURL albo file_get_contents();
tylko z np bazy 1000 linków zrobić paczki po np 5 i je pobierać, oraz wyświetlać na innej stronie np. paczka 1 zostanie pobrana i wyświetlona, ale jak pobrać drugą paczkę i ją wyświetlić i tak do końca? pyro a przy użyciu czego pobierasz linki do wyświetlenia? Ten post edytował ExPlOiT 12.04.2008, 13:48:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moj skrypt
plik linki.txt to linki w formie przedstawionej wczesniej plik 2 to to co dajemy na server (tylko 1) dajmy na to adres.pl/linki/skrypt.php teraz to dajemyna zaplecza Kod <?php $content = ""; $w1 = urlencode('<li>');//to co przed kazdym linkiem $w2 = urlencode('</li>');//to co po kazdym linku $il = 6; //tutaj ile linkow ma byc wyswietlanych $url = "adres.pl/linki/skrypt.php?wo=".$w1."&wt=".$w2."&il=".$il; if(function_exists(curl_init)) { $ch = curl_init (); curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url); curl_setopt ($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10); $content = curl_exec ($ch); curl_close($ch); } elseif (function_exists(file_get_contents)) { $content = file_get_contents($url); } elseif (ini_get('allow_url_fopen')) { $content = fopen($url); } elseif(!$content) { $content = include_once($url); } echo $content; ?> przyklad tego skryptu jest na ndot.info (sidebar) Ten post edytował crackcomm 12.04.2008, 13:51:32 -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
Widziałem nawet dobrze działa
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
moge ci dać skrypt do sprawdzania site i PR oczywiśćie mogę pomóc w całym systemie wymiany linków, sam planowałem taki owy zrobić xP
to jak ? XP -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja powiem, że bardzo dużo tego jest. Co do rotatora, żeby to było przyjazne najlepiej zróbice jakiś ładny z dużą możliwośćią konfiguracji i wrzućcie do osobnego pliku. Później user da:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 12 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użytkownicy akurat nie potrzebują takiej konfiguracji jak podałeś bin2, wszystko się ustawia za pomocą plików kaskadowych. Poza tym speed? Co to miało by robić?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dałem byle jakie wartości. Style kaskadowe, ja bym się bał, że przeciętny użytkownik sobie z tym nie poradzi. Nie mówie o stylach, ale o kodzie.
![]() Ten post edytował bim2 23.04.2008, 14:48:05 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 12 Dołączył: 23.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z linkiem co można zrobić?
Zmienić kolor, zmienić wielkość, dodać/usunąć podkreślenie. Ew. zrobić z nich element blokowy, są to podstawy CSS więc bez problemu sobie poradzą, poza tym na stronie można stworzyć odpowiednie FAQ. Parę procent osób może nie zna CSS które korzystają z systemów wymiany linków, reszta pisze na forach o pomoc. -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 01:53 |